RSS

Welcome to my Blog
Hope you enjoy reading.

És just utilitzar la violència contra un dictador?

La violència no hem pareix ètica, perque considere que la millor defensa es fer respectar les normes que rigen la convivència, considere que la millor arma per a combatre la violència son les lleis, i ara que el món es global el més important són les lleis internacionals, i també que siguen respectades per tots els paisos.

He de dir que aquesta és una pregunta molt complicada i que sobretot implica saber expresar-se correctament. Al llarg de la història tenim molts exemples de la utilització de la violència per a acabar amb règims social o amb dicatadures… un exemple molt clar d’açò són les guerres, pero pense que la pregunta adequada és: es llegitima una guerra contra el dictador Hitler tenint en compte totes les vides que va furtar i tot el mal que va fer? Quant Sèrbia va exterminar e invadir Croacia? Pareix que tot el món s’en adona de que les guerres generen violència pero encara així les segueixen provocant, perque som les persones les que les provoquen.

On està la linea entre la defensa propia (ja siga de un pais o de una persona) amb la violència, qui ens pot dir on està la linea que separa una cosa de l’altra… la violència només genera violència.

He de dir que aquest es només un punt de vista i que el més segur es que molta gent no hi pense el mateix, a mi personalment no m’ha ocorregut ningun fet directe que tinga que veure amb els dictadors, pero supose que si la que escribis aquesta redacció fora la meua avia no hi contaria el mateix, no és el mateix veure com molta de la teua familia es exiliada o fusilada a la porta de la teua casa simplement per un pensament idelològic, fins i tot així no pense que la violència siga un bon camí per a resoldre els problemes.


Cintia Rodríguez Zacarés

David Alapont Soro

Marina Mora Cano

0 comentarios:

Publicar un comentario